A început “Femei cu Idei 3”


24 februarie, 2021

La programul Femei cu Idei ediția a 3-a s-au înregistrat peste 200 de femei din 32 de raioane ale țării, iar în urma unui concurs au fost preselectate 130 femei. Participantele preselectate urmează să treacă încă un test, chestionarea, pentru a începe programul propriu-zis. Principalul criteriu de selectare a participantelor a fost cunoașterea problemelor locale și dorința de implicare la rezolvarea acestora.

Pe 17 Februarie 2021 în cadrul unei videoconferințe a avut loc evenimentul de lansare a ediției 3 a programului Femei cu Idei. Participante au aflat mai multe despre etapele ce urmează să le parcurgă, dar și care sunt regulile unui program desfășurat în regim online. Astfel, după primele instruiri pe chestionare, în perioada 22-28 Februarie 2021 participantele vor chestiona cel puțin 10 femei despre problemele lor. Participante care vor participa la chestionarea femeilor și vor arăta dorința de a analiza datele vor intra în programul Femei cu Idei 3.

 

Sesiunile de instruire vor începe îndată după finalizarea chestionării, iar programul are 5 etape. Pe parcursul fiecărei etape participantele vor avea o temă pentru acasă și vor participa la întâlniri informale cu formatori de opinie, dar și femei implicate în viața socială din Moldova. Timp de 9 luni femeile vor  învăța să transmită un mesaj argumentat, să analizeze critic diverse politici publice, dar și care sunt cauzele și efectele unei probleme.  De asemenea, în program participantele vor afla cum să-și depășească frica de a vorbi în public, ori de a ține un discurs.

Le dorim participantelor succes!