Dezbaterile Femei cu idei


20 iulie, 2020

În perioada Iunie -Iulie au avut loc dezbaterile “Femei cu idei”. Participante împărțite în 6 grupe au participat la 4 runde de dezbateri, două runde amicale, iar din a treia rundă echipele au primit note pentru stil, organizare și argumentare. Fiecare din cele 6 echipe au jucat de 2 ori rolul Guvernului prezentând strategia și de 2 ori rolul Opoziției, care avea rolul de a dezvolta linii de atac pentru strategia prezentată de Guvern.

Astfel, pe 11 iulie a avut loc runda finală a dezbaterilor unde au jucat 2 echipe: G.R.E.E.N care a acumulat punctajul maxim și echipa E.A.(egalitate în alegeri) formată din cele mai bune vorbitoare în urma rundelor de dezbateri. În dezbaterile finale echipa Guvernului și-a prezentat strategia pentru a rezolva problema lipsei sortării deșeurilor.

În urma poll-lui organizat pe ZOOM 31 persoane au votat, iar  52 % din cei prezenți și-au exprimat votul pentru echipa Opoziției E.A. (egalitatea în alegeri). 

Video integral al dezbaterii finale Femei cu idei poate fi accesat aici 

În continuare participantele vor lucra asupra Manifestului unde vor descrie care sunt soluțiile propuse pentru cele 5 probleme identificate în timpul chestionării:

  • calitatea proastă a apei,
  • deșeurile  din localități,
  • calitatea drumurilor și trotuarelor,
  • calitatea educației în grădinițe 
  • violența împotriva femeilor în familie.