Educatori mai buni în grădinițele din Moldova – proiect social Femei cu Idei


15 iunie, 2021

Odată cu absolvirea programului Femei cu Idei proiectul social al Vioricăi Carauș despre comunicarea nonviolentă dedicat cadrelor didactice a prins aripi. Astfel, la sfârșitul anului trecut în urma unui sondaj realizat online peste 80 de educatori din 10 grădinițe publice și private au confirmat că vor să participe la o instruire legată de o comunicare mai eficientă cu copiii și părinții acestora. 

În luna iulie 2021 Viorica planifică să organizeze două instruiri pilot la care vor participa cadrele didactice din instituțiile preșcolare chestionate.

Prin intermediul proiectului său social absolventa își propune să contribuie la dezvoltarea unei societăți mai armonioase, iar educatorii vor înțelege că efectele comunicării nonviolente au rezultate benefice nu doar asupra activității lor profesionale dar și personale. Dacă instruirile vor avea succes absolventa își propune să discute ulterior cu reprezentanții Ministerului Educației pentru a implementa un proiect pilot în toate grădinițele din Moldova.