Au inceput instruirile pentru Ediția II-a


24 octombrie, 2019

Din octombrie 2019 praticipantele programului “Femei cu Idei” ediția II au început instruirile.  Prima etapa a programului se va axa pe identificarea problemelor cu care se confruntă femeile, validarea acestor teze cu alte femei din regiunile din Moldova și concluzionarea rezultatelor chestionării.

În cadrul celei de-a doua ediție au fost preselectate 130 de femei care urmează să înceapă programul de nouă luni din octombrie 2019. Principalul criteriu de selectare a participantelor a fost cunoașterea problemelor locale și dorința de implicare la rezolvarea acestora.

În cadrul programului, participantele vor avea posibilitatea să învețe cum să argumenteze o ideie, să o formuleze, să o cerceteze, să o transpună în practică și chiar să o dezbată.  

Prima ediție a programului “Femei cu idei” a fost lansată în 2018 și a elaborat un Manifest cu 5 probleme stringente, semnalate de peste 1000 de femei din capitală: mizeria din oraș; starea precară a drumurilor; calitatea transportului public; calitatea spaţiilor publice și locurile de agrement și funcţionarea primăriei.

Participantele din primul program au început 8 inițiative sociale, două dintre care sunt pe ultima sută de metri.  

Programul „Femei cu idei” este la doua ediție. Participantele selectate în program trec prin 4 etape, iar pe lângă pregătirea teoretică ele au și probă practică – tema pe acasă. Trec mai departe doar participantele care fac tema pe acasă. Programul își propune ca astfel să crească numărul femeilor implicate calitativ în viața civică dar și politică a țării.

Mai multe informatii puteți găsi pe pagina Programului: https://femeicuidei.puneumarul.md/ ori pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/femeicuideimoldova/