Lansarea Programului „Femei cu idei” ediția a II-a


29 august, 2019

 

Inițiativa civică „Pune Umărul” lansează cea de a II-a Ediție a Programului „Femei cu idei” destinat femeilor active din municipiul Chișinău, dar și raioanele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Anenii Noi. 

Principalul criteriu de evaluare este ca participanta să cunoască problemele locale și să poată, împreună cu un grup de inițiativă, să găsească soluții la acestea. Ne dorim participante care vor să facă o schimbare acasă.

În cadrul programului, vor fi create grupuri de inițiativă care o să învețe cum să abordeze creativ o problemă; să genereze idei și să le transpună în realitate. Participantele vor primi suportul celor mai experimentați traineri din Moldova, dar și sesiuni de mentorat pentru a pune în aplicare cunoștințele acumulate. Cursul îşi mai propune să mărească încrederea în sine şi capacitatea de relaţionare cu diverse comunități, să îmbunătățească abilităţilele de argumentare dar și comunicare ale participantelor.

Programul oferă:

  • Dezvoltarea abilităților de transpunere a ideilor în practică;
  • Cunoștințe teoretice și practice în organizarea campaniilor de advocacy, inclusiv în definirea și soluționarea problemelor selectate;
  • Finanțarea ideilor care abordează o problemă a comunității;
  • Sesiuni practice ce țin de discursul public și comunicare eficientă;
  • Instruire în Branding personal și tehnici de influencer;
  • Dezvoltarea abilităților de management al stresului și a timpului;
  • Interacțiune cu personalități marcante și femei implicate;
  • Creșterea încrederii în sine, discuții despre frici și tehnici de depășire a lor și dezvoltare personală;

Care este durata programului?

Programul va avea o durată de 9 luni și se va desfășura în perioada Octombrie – Iulie  2019-2020. Activitățile în cadrul programului vor avea loc în mare parte în Chișinău. Dacă vor fi selectate participante (cel puțin un grup de 8-10 persoane) din aceeași regiune din RM atunci se vor putea organiza instruiri regionale. Orarul instruirilor este flexibil. În special, activitățile vor avea loc în weekend-uri sau după orele de muncă, în dependență de disponibilitatea participantelor. 

Participarea în cadrul programului este gratuită, dar necesită angajament ferm și timp dedicat din partea participantelor.

Care este procedura de aplicare?

Doritoarele de a participa sunt încurajate să completeze formularul de înscriere  până la data de 15 septembrie 2019, ora 23:59. Programul este implementat cu susținerea Institutului Național Democratic (NDI) Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non-profit, cu sediul în Washington, DC, SUA, care mai bine de trei decenii susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume.

 

Coordonatorul proiectului: Stella Jemna

În cazul în care aveți întrebări de precizare, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: femeicuideimoldova@gmail.com, la numărul de telefon +373 62 144 440 sau la ndi_moldova@ndi.org 

***Persoanele vor fi selectate în urma evaluării aplicațiilor depuse. Rezultatul selecției va fi anunțat printr-un e-mail de confirmare a participării în program până la data de 30 Septembrie 2019