Un parc amenajat în Gratiești – proiect social Femei cu Idei


26 mai, 2021

Olga Caraman și Parascovia Bîrca și-au dorit mult să dezvolte un parc în comuna Grătiești în care locuiesc. Astfel, în luna noiembrie au realizat un chestionar și au întrebat locuitorii dacă susțin ideea amenajării parcului din sat, dar și ce anume și-ar dori locuitorii sa fie amenajat în viitorul parc din centru. La fel, participantele au mobilizat mai mulți voluntari și au început cu propriile forțe amenajarea parcului lăsat în paragină.

După realizarea chestionarului, absolventele programului Femei cu Idei 2, au avut mai multe întâlniri cu primarul localității și au participat la ședințele consiliului local, unde s-a discutat despre necesitatea amenajării parcului. Chiar dacă proiectul ambițios părea cam greu de îndeplinit, la moment participantele au parte de susținerea autorităților publice locale, care contribuie la îndeplinirea proiectului social privind amenajarea parcului din localitate.

De asemenea, absolventele programultul Femei cu Idei au primit asigurări că un grup politic va contribui financiar la procurarea și instalarea unui teren de joacă pentru copii.

Împreună cu un alt grup de activiști civici, femeile își propun să mobilizeze locuitorii care și-au manifestat interesul de a contribui financiar să instaleze câteva bănci în parcul care urmează a fi amenajat.