Securizarea străzii Andrei Doga – proiect social Femei cu Idei


2 iunie, 2021

Cristina Rusu absolventa Programului Femei cu Idei 2 a dezvoltat un program social care prevede securizarea străzii Andrei Doga din mun. Chișinău. În luna Decembrie 2020 a fost organizat un chestionar printre locuitorii cartierului, iar 93,5% din respondenți au spus ca sunt de acord că strada este una nesigură. În plus, locuitorii s-au expus ce ar îmbunătăți, 38.8 % doresc mai multe treceri pentru pietoni, 30.8% optează pentru o stradă mai sigură, iar 28.9% solicită instalarea limitatoarelor de viteză. 

Ca urmare a discuțiilor cu locatarii și prin intermediul unei petiții care a fost semnată de ei, dar și de locuitorii din preajmă, Cristina a solicitat tuturor autorităților abilitate să rezolve problema privind nesiguranța traversării acestei străzi. Petiția, împreuna cu rezultatele sondajului a fost transmisă către: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, ÎS”Administrația de Stat a Drumurilor” și către Direcția generală transport public și căi de comunicații.

În urma sesizării Direcția generală transport public și căi de comunicație din cadrul primăriei mun. Chișinău a confirmat crearea unei comisii care a stabilit necesitatea amenajării unei treceri de pietoni. De asemenea, autoritățile au confirmat că lucrările de instalare a indicatoarelor rutiere au fost incluse în programul de lucru pentru anul 2021. La fel, autoritățile au schimbat recent indicatoarele rutiere care erau deja uzate pe altele mai noi în perimetrul străzii Andrei Doga.

Cristina ne-a confirmat apariția semnelor noi de-a lungul străzii și fatul că continuă să monitorizeze îndeplinirea promisiunilor făcute de către autorități pentru a îmbunătăți securitatea pietonilor la trafic pe strada Andrei Doga.