Podcast nou „Depășim prejudecăți”


4 februarie, 2021

Un podcast dedicat provocărilor persoanelor cu nevoi speciale lansat în Republica Moldova.

La începutul lunii februarie, un podcast despre provocările cu care se confruntă persoanele cu dizabilități dar și soluțiile găsite de acestea a fost lansat în Republica Moldova. Întitulat „Depășim prejudecăți”, podcast-ul își propune să sensibilizeze publicul larg la dificultățile întâlnite de către persoanele cu dizabilități, contribuind astfel la construirea unei societăți mai incluzive.

„Depășim prejudecăți” va avea o frecvență lunară și va aborda stereotipurile și prejudecățile cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova. De asemenea, prin relatarea istoriilor de succes podcast-ul va ilustra soluțiile găsite de acestea pentru depășirea situațiilor dificile din viața lor cotidiană, subliniind potențialul persoanelor cu dizabilități din țară. Astfel, primul episod al podcast-ului, abordează barierele dar și soluțiile găsite de persoanele cu dizabilități locomotorii în obținerea unui permis de conducere. Una din principalele provocări pe care le întâlnesc ei e adaptarea propriei mașini la nevoile personale, în condițiile în care în Republica Moldova nu există un service auto specializat pentru a realiza acest lucru.

Podcast-ul a fost creat și este moderat de către Mariana Țîbuleac-Ciobanu, absolventă a programului Femei cu Idei, program implementat cu susținerea Institutului Național Democratic – NDI Moldova.

Podcast-ul este disponibil pe anchor.fm, primul episod poate fi ascultat accesând link-ul: https://bit.ly/3cDXEUz